divendres, 18 de novembre del 2011

Concurs de receptes a la Fira de la Vinyala






Temàtica

La temàtica del concurs és basa en qualsevol plat cuinat que contingui com a ingredient principal el cargol de la varietat vinyala.

Inscripció

Tots aquells que vulguin participar es podran inscriure fins el mateix diumenge 27 de novembre de 2011 a l’Ajuntament d’Òdena o al punt d’informació situat al recinte de la mateixa fira.
Es podrà presentar més d’un plat i la inscripció és lliure.

Presentació dels plats.

Requisits
Els plats s’hauran de lliurar el dia de la fira a la Plaça Major d’Òdena entre les 9 i 10 del matí. Hi ha d’haver suficient quantitat per permetre que un mínim de 4 membres del jurat puguin realitzar la corresponent degustació.
Els autors dels plats presentats podran recollir les mostres presentades un cop finalitzada la fira, a l’entorn de les 15 hores.
Juntament amb el plat elaborat caldrà presentar la recepta d’elaboració per escrit. En cas de ser premiada o valorada especialment, l’autor la cedirà a l’Ajuntament d’Òdena per tal que en futures edicions es pugui editar un llibre de receptes de la vinyala, en el qual apareixerà l’autor de la recepta i l’any de presentació.
En la recepta caldrà que apareguin els següents apartats:
Títol de la recepta
Llista d’ingredients per a 4 persones
Cost aproximat de la recepta
Temps aproximat d’elaboració
Elaboració detallada del plat (tècniques, temps de cocció, etc.)
Com es presenta el plat (si té guarnicions, amb que es pot combinar)

Jurat i veredicte

El jurat estarà format majoritàriament per persones del Gremi d’Hosteleria i Turisme de l’Anoia GHITA i de la Confraria de la Vinyala. L’Ajuntament d’Òdena podrà aportar els membres al jurat que consideri oportuns a escollir entre la gent d’Òdena. El veredicte del jurat serà inapel·lable.
Es valorarà la qualitat del plat, així com la seva presentació i originalitat.

Premi

El premi, constarà d’una vinyala de ferro forjat, peça única elaborada en directe per un mestre ferrer el mateix dia de la fira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada