Ingredients:
3 kg de cargols (vinyales)
½ l de brandi
½ l d’oli d’oliva
2 cullerades soperes de farina blanca
Barreja d’herbes aromàtiques (farigola, orenga, estragó, sàlvia, alfàbrega i marduix).
Sal i pebre negre mòlt
Preparació:
Netegeu els cargols amb aigua ben nets i poseu-los a la cassola ben tapats a foc molt lent. Quan ja estiguin morts, poseu-hi les herbes, la sal i el pebre i podeu apujar una mica el foc, però no gaire. Quan s’hagin begut l’aigua que han fet, tireu-hi el brandi i deixeu-ho una bona estona més. Quan hagin absorvit el brandi, poseu-hi l’oli i deixeu-los un altra estona. Quan hi queda poc suc, poseu-hi la farina, havent-la passat per un colador, molt a poc a poc, i aneu remenant. Ja els podeu treure del foc i estaran llestos per menjar. Durant tota la cocció, la cassola ha d’estar tapada i heu d’anar remenant sovint.
Temps aproximat de cocció: 2 hores.
Recepta de Montserrat Ribera
Guanyadora del concurs de receptes amb vinyales 2009
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada